Het Klooster in de Cloud

De getijdendiensten kun je volgen zijn via het internet, zowel op desktop, tablet of smartphone. Hiervoor richten wij een virtuele kapel in. In deze kapel kun je gebedsintenties achterlaten. Deze verbinding tussen de fysieke kapel op Hydepark en de virtuele kapel in de cloud is een belangrijk element in het concept van De Binnenkamer.

De virtuele kapel krijgt twee zijuitgangen. De ene uitgang gaat naar een open deel van het Klooster in de Cloud. Je vindt er informatie over de leefregel, het retraiteprogramma, een bibliotheek en een webshop.

De kapel heeft aan de andere kant een uitgang naar de virtuele Binnenkamer. Het is een besloten deel. Je krijgt er toegang toe met een gebruikersnaam en wachtwoord. In dit besloten gedeelte kun je je eigen binnenkamer vormgeven. In het besloten gedeelte komen diverse mogelijkheden voor verdieping van je geloofs- en gebedsleven, individueel en in groepsverband.

Het bouwen van de virtuele Binnenkamer vergt veel techniek, vormgeving en financiën. Daarom is het een volgende fase in het project.

Onderstaand een impressie van hoe het klooster er uit kan gaan zien.

klooster in de cloud

“Laat de Binnenkamer een eigen ontwikkeling doormaken! Kloosters hebben ook niet van de een op de andere dag hun vorm gevonden. Laat je inspireren door wat andere initiatieven bereikt hebben.”