Virtuele en fysieke kapel

De getijdengemeenschap heeft haar basis op Hydepark, maar kan alleen haar functie vervullen als zij landelijk toegankelijk is voor iedereen. Daarom zal er, naast de fysieke locatie op Hydepark, een internet oplossing gerealiseerd worden waarmee iedereen overal en altijd de getijden kan volgen en een kloosterbeleving krijgt.

 

Het klooster in de Cloud is in ontwikkeling en zal in stappen beschikbaar komen. Het krijgt een oecumenische opzet, toegankelijk voor meerdere monastieke initiatieven en/of retraitecentra. De volgende onderdelen gaan deel uit maken van het Klooster in de Cloud:

Een gemeenschappelijke ontvangstruimte (het plein) met uitleg over de aangesloten initiatieven en hun aanbod. Tevens zal een webshop met inspirerend aanbod onderdeel uitmaken van het plein.

 

Er komt een ontvangstruimte waar geïnteresseerden nadere informatie kunnen krijgen over de achtergronden van het monastieke initiatief of het retraitecentrum, het aanbod en verdere mogelijkheden.

 

Het Klooster in de Cloud krijgt een internetkapel, met live streaming van de getijdengebeden en uitwerkingen van de liturgie. Elke getijdengebed blijft beschikbaar tot de volgende live uitzending.

 

Voor (aspirant-)kernleden komt er een besloten deel (toegankelijk via username/password) met een (virtuele) kloostertuin en kloostergang. De kloostertuin is bedoeld voor contacten tussen de leden onderling. Je kan groepsgesprekken met elkaar beginnen, vragen die je hebt neerleggen, zodat iedereen met toegang er op kan reageren (soort forum). En is er ruimte voor gemeenschappelijke discussies gekoppeld aan specifieke (studie)programma’s en ondersteund door een geestelijk begeleider.

 

Verbonden aan de kloostergang liggen de persoonlijke ruimtes. Deze  kloostercel kan je naar eigen wens inrichten (door foto’s of muziek te uploaden, door een verzameling teksten aan te leggen, etc.).

De kloostercel is ook je persoonlijke plek, van waaruit je persoonlijke gesprekken kan aangaan met de geestelijk begeleider, opdrachten kan krijgen en ‘huiswerk’  kan achterlaten (via chat, skype en een berichtenbox), Naast jezelf heeft dus alleen de pastor toegang tot de kloostercel en daarmee toegang tot de persoonlijke contacten. Privacy is belangrijk. Wel kan je de deur van de kloostercel openzetten voor andere leden van het besloten deel. Die kunnen dan je inrichting zien.

 

Liturgie Getijdengebeden

Nieuwsbrief

Contact